Programtípusok

Nyílt Nap

Nyílt Napot, 3-3 alkalommal tartunk, Szegeden és Zentán egyaránt. Az első alkalom, a projekt, nyitó rendezvénye lesz, a harmadik pedig a záró rendezvény. Mindhárom alkalommal, egy rendezvény keretében lesz lehetősége bemutatkozni, sportolni, a versenyző, rekreációs és fogyatékkal élő sportolóknak. Cél, a nagyközönség számára, testközelből bemutatni a programot.

Iskolai Pingpong Program

Az iskolai program arról szól, hogy mindkét klub edzői, a környék iskoláiban bemutató edzéseket tartanak a testnevelés órákon. Szándékunk az, hogy a gyerekek, az iskolában kapjanak ízelítőt a sportágból hozzáértő, szakemberek (edzők) segítségével. A sportág iránt érdeklődést mutató diákok, a sportegyesületben kapnak lehetőséget, a rendszeres sportolásra, edzésre. Cél, minél több gyereket bevonni a klubok életébe.

Sporttalálkozók

A sporttalálkozók, olyan rendszeres, havonta megszervezett közös edzések, Zentán, illetve Szegeden, ahol, a különböző korosztályba tartozó versenyzők, és amatőrök, együtt készülnek, a versenyeikre. A közös edzések motiváló hatásúak a résztvevőkre, és lehetőséget adnak új edzésmódszerek, technikák megismerésére. Célunk, olyan sportkapcsolatok kialakítása, amelyek a későbbi együttműködések alapját képezhetik majd.

Családi Sportnap

Családi Pingpong Sportnapot két alkalommal kerül megrendezésre Zentán. A zentai klubnál, ez egy hagyományos, szezonzáró program, a bajnokság végén. Szándékunk az, hogy egy egész napos program keretében, egy helyszínen találkozzanak egymással, a zentai, és a szegedi versenyzők, amatőrök, illetve családtagjaik.

Fogyatékkal Élők Sportnap

Fogyatékkal Élők Sportnapot két alkalommal rendezünk Szegeden. Szándékunk az, hogy egy egész napos program keretében, egy helyszínen találkozzanak egymással, a velünk kapcsolatban álló, illetve a program iránt érdeklődő, fogyatékkal élő emberek.

Meghívott résztvevők lesznek:

  • Mozgássérült sportolók
  • Hallássérült sportolók
  • Szervátültetett sportolók

Célunk a fogyatékkal élők sportjának bemutatása, a lehetőségek ismertetése.

Edzőtábor

Egy szegedi, és egy zentai (7-7 napos) nyári edzőtábort szervezünk azzal a céllal, hogy a rövidebb intervallumot jelentő közös edzések mellett, egy sokkal intenzívebb, színesebb program keretében legyen mód évente egyszer találkozni, a két klub sportolóinak. Az edzőtábor célja, hogy a megszokottól eltérő környezetben, koncentrált szakmai háttérrel, intenzív, hatékony felkészülést biztosítsunk a résztvevőknek úgy, hogy a sportprogramok mellett, a kikapcsolódást, és egymás kultúrájának megismerését is lehetővé tevő, közös programok is szerepet kapjanak.

Egészség Szimpózium

Az ATSK Szeged sportegyesület, rekreációs asztalitenisz sportcsoport működtetésével részt vett az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar által kidolgozott, a rekreációs sporttevékenység kedvező élettani hatásait vizsgáló programban. A szimpózium célja, a vizsgálat eredményeinek bemutatása, a résztvevők, a program iránt érdeklődők, illetve a szerb partner számára. A szimpózium során, összefoglaló előadásokat lehet majd meghallgatni, a rendszeres asztalteniszezés élettani hatásairól, a résztvevők egészségi állapotának változásairól.