Sikeres Interpingpong nyitó rendezvény volt Zentán

Közzétéve: 2012-01-24

Az “Interpingpong” című projekt szerbiai nyitó rendezvényét az STK Zenta szevezte, amely egy egésznapos program volt, és természetesen végig a pingpongról, a sportról, és a sportkapcsolatokról szólt. A házigazdák nagyon szépen megszervezték a megnyitót, és a sajtótájékoztatót, ahol az érdeklődők mindent megtudhattak a 24 hónaposra tervezett programról. Természetesen, mi szegediek is ott voltunk a megnyitón, több más meghívott vendéggel együtt.

2012. január 21-én ünnepélyes keretek között megnyitottuk az Inter Pingpong c. IPA határon átnyúló projektet, melyet az ATSK Szeged illetve a Zentai Asztalitenisz Klub nyert közösen. Vendégeink voltak Viktor Tunić, a Közös Technikai Titkárság program menedzsere Budapestről, Márki Ernő, a szegedi egyesület projekt menedzsere, Širkova Anikó, Zenta polgármesterasszonya, Zoran Kalinić, a Szerb Asztalitenisz Szövetség elnöke, Zsíros-Jankelić Anikó, köztársasági képviselő, Sándor József, tartományi képviselő, a helyi sportegyesületetek képviselői, a környező asztalitenisz klubok képviselői illetve minden zentai érdeklődő.

Az összegyűlteket Tóth Horti Gábor, a Zentai Asztalitenisz Klub elnöke üdvözölte és köszöntötte, utána pedig Viktor Tunić ismertette az Európai unió határon átnyúló programjának alapelveit. Ezt követően Márki Ernő köszöntötte az egybegyűlteket a szegediek nevében, majd Takács Kornél a helyiek projekt menedzsere ismertette röviden a projektbeli tevékenységeket. A rövid bemutató után Širkova Anikó, majd Zoran Kalinić üdvözölte a zentai klub törekvéseit és sikereit. A megnyitón jelen voltak a helyi média képviselői, úgy mint a Magyar Szó újságírója, Pro Media, Pannon Tv illetve az Újvidéki televízió. A vendégeiknek állófogadást készítettünk.

A megnyitó után Zenta – Szeged fiú bemutatómeccsre került sor, ahol látványos játékot nézhetett meg a szépszámú közönség. Nagy küzdelem után végül a helyi együttes nyerte meg a találkozót. A fiúk után a lányok mutatkoztak be élesben. Zenta – Topolya Szuperligás meccsen illetve Zenta – Smederevo első ligás meccsen nézhette meg a zentai lányok játékát a közönség. Mindkét meccsen a zentai lányok győzedelmeskedtek. A ligás meccsek után az amatőrök vették át a termet, ahol játszhattak a zentai versenyzőkkel. Mintegy három órán át játszottak a lelkes sportkedvelők a versenyzőkkel és egymással.

Célunk volt, hogy minél több emberrel ismertessük meg a most induló projektet. A szombati napot megelőzően a helyi Nolimit rádióban illetve a regionális Újvidéki rádióban egy tízperces riport keretein belül ismertettük a széles közönséggel a projektum céljait és rendezvényeit. A nap folyamán mintegy 50 ember fordult meg az asztalitenisz klubban.

Takács Kornél