A program bemutatása

Az Inter Pingpong Program

A két egyesület – az eddigi jó együttműködésre alapozva – közösen nyújtott be pályázatot az IPA Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében kiírt felhívásra.

Pályázatunk a (HUSRB/1002/2.2.2.) a pályázati kiírás „Emberek közötti együttműködések” prioritás mentén került megfogalmazásra.

Az IPA (Instrument for Pre-Accession Assistance) program fő célkitűzése, hogy az Európai Unió támogatásával lehetőséget biztosítson a magyar-szerb határvidék közös fejlesztésére egy harmonikus, együttműködő, fenntartható és biztonságos környezettel rendelkező régió létrehozásával.

A program támogatásra jogosult területe:

Magyarországon:

 • Csongrád megye
 • Bács-Kiskun megye

Szerbiában a következő vajdasági kerületek:

 • Nyugat-Bácska
 • Észak-Bácska
 • Észak-Bánát
 • Dél-Bácska
 • Közép-Bánát

A mi „Inter Pingpong” című projektünk, 2012.01.01-én indul, és 2013.12.31-ig tart.

Az Asztalitenisz Sport Klub Szeged és a Zentai Asztalitenisz Klub, egy komplex, a határ két oldalán élő pingpongosokat megmozgató, 24 hónapos projektet szándékozik megvalósítani, amelyre még nem volt példa az asztalitenisz sportágban.

A kialakítandó kapcsolat magába foglalja az asztalitenisz sportot legmagasabb szinten űző versenyzőket, az egészségmegőrző, rekreációs céllal sportoló szabadidős sportolókat, valamint, a mozgássérülteket, akiknek a társadalmi integrációját is elősegíti a rendszeres sportolás.

Az együttműködés, több, közös program, tevékenység lebonyolításán keresztül valósul meg.

A 24 hónap során olyan közös tevékenységek valósulnak meg, amelyek révén még szorosabbá válik a két klub együttműködése, illetve a rendezvényekre meghívott más szerb és magyar partnerek révén, a két ország asztalitenisz klubjainak, játékosainak kapcsolata is erősödni fog.

A közös program, vezető kedvezményezettje az ATSK Szeged sportegyesület. A Vezető Kedvezményezett feladata, hogy biztosítsa a támogatás hatékony, eredményes és szabályszerű felhasználását.

Mindkét sportegyesület számára igazi kihívás, és előrelépési lehetőség, egy ilyen projekt megvalósítása. Az eddigi alkalomszerű találkozásokat, egy szervezett, rendszeres, folyamatos kapcsolattartás váltja fel

Összegezve, úgy gondoljuk, hogy a projekt elősegíti a fenntartható, folyamatos jövőbeli együttműködés kialakulását a határ két oldalán élő pingpongosok között.

ATSK Szeged          

 • Márki Ernő (projekt menedzser)
 • Szabó Brigitta (sportszervező (gyógytestnevelő)

STK Zenta               

 • Takács Kornél (projekt menedzser)
 • Mellik Viktor (sportedző)

Várunk szeretettel minden érdeklődőt, jelenlegi és volt egyesületi tagokat, az asztalitenisz sportágat kedvelőket, a határ mindkét oldaláról, bármelyik rendezvényünkre!

Ova dva udruženja – na osnovu dosadašnje dobre saradnje – zajedno su  konkurisali na poziv IPA (Instrument for Pre-Accession Assistance) u 2010 godini. Glavni cilj Evropske unije je da prekko IPA programa unapredi razvoj pograničnih regija. Projekat Interpingpong želi ovaj cilj da implementira preko specifičnosti sporta.

STK „Segedin” i STK „Senta” žele da ostvare jedan veoma kompleksan projekat  za koji još nije bilo primera. Interpingpong je 24 mesečni projekat (počevši od 01.01.2012. do 31.12.2013. godine) koji želi da pokrene stonotenisere sa obe strane granice.

Projekat pomaže da se razvije odnos između takmičara na vrhunskom nivou, sportista i rekreativaca koji se bave sportom za održavanje zdravlja, kao i za  hendikepirane osobe, čije se integrisanje u društvo lakše obavlja pomoću redovnog bavljenja sportom.

Na osnovu dobrog iskustva, klubovi su odlučili da žele da nastave odličnu saradnju u okviru projekta Interpingpong-2

ATSK Szeged
Márki Ernő projekt menedzser
Szabó Brigitta sportszervező (gyógytestnevelő)

STK Zenta
Takács Kornél projekt menedzser
Mellik Zoltán sportedző

Várunk szeretettel minden érdeklődőt, jelenlegi és volt egyesületi tagokat, az asztalitenisz sportágat kedvelőket, a határ mindkét oldaláról, bármelyik rendezvényünkre!