Záró rendezvény

A 2012-ben indult Interpingpong projekt, záró rendezvényét 2013.12.19-én tartotta meg az ATSK Szeged sportegyesület az egyesület csillag téri Asztalitenisz Termében.

A projekt, az Európai Unió által támogatott, IPA Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program támogatásával valósult meg azzal a céllal, hogy a határ kétoldalán élő pingpongosokat megmozgató rendezvények szervezésével, elősegítse a két szomszédos ország sportolói, emberei közötti együttműködések, kapcsolatok kiépítését.

A megvalósított programok ezt a célt szolgálták, hiszen a 24 hónap során közös edzések, edzőtáborok, versenyek kerültek megrendezésre. Különösen sikeres volt a Fogyatékkal Élők Sportnap, az Egészségszimpózium, valamint az iskolai asztalitenisz program lebonyolítása.

Az egész napos záró rendezvény a Tarjáni Kéttannyelvű Általános és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és a Táltos Tehetséggondozó Általános Iskola diákjainak játékos, sportos programjával indult, majd az egyesület kerekesszékes, és az utánpótlás korú versenyzőinek edzésbemutatójával folytatódott.

A projekt záró eseményeként, Márki Ernő projekt vezető egy prezentáció keretében összefoglalta az elmúlt két év történéseit, majd emléklapot adott át a zentai projekt partner képviselőinek – Takács Kornél projekt menedzsernek, Mellik Zoltán és Tőke Erzsébet edzőknek-, illetve a szegedi részről Menczel László egyesületi tagnak, Szabó Brigitta, Popovics János  és Tóth Tibor edzőknek.

A nap hátralévő részében karácsonyi program, és játékos asztalitenisz versenyek zajlottak.

Folytatás Zentán, a zentai záró ünnepségen, december 27-én, illetve a program folytatását jelentő Interpingpong2 projekt rendezvényein, amelynek következő eseménye a január 04-05-én, az Etelka sori Tornacsarnokban megrendezésre kerülő Magyar – Szerb Asztalitenisz Verseny.

Záró rendezvény-csoport kép